Onbemande maritieme vracht vervoer naar een hoger niveau tillen!

Rotterdam, Southampton, 21-03-2022

DroneQ Robotics en Speeder Systems zijn een samenwerking aangegaan gericht op het  testen van de inzet en verkenning van M-Speeder grondeffect schepen, ontworpen om lading met hoge snelheid en hoge flexibiliteit  te vervoeren in maritieme omgevingen zoals havens en offshore.  De primaire missie van M-Speeder is om vracht naar offshore platforms te vervoeren met vergelijkbare snelheden als helikopters, wat een aanzienlijke vermindering van emissies en kosten oplevert en tegelijkertijd de flexibiliteit verbetert door de mogelijkheid om over water te landen. DroneQ Robotics B.V. en Speeder Systems Ltd. hebben een strategisch partnerschap gevormd en geformaliseerd in een Memorandum of Understanding.

DroneQ Robotics heeft veel expertise en ervaring opgebouwd op het gebied van maritieme vrachtbezorging. DroneQ Robotics investeert al geruime tijd  in mensen en technologie om deze uitdagende maritieme logistieke  operatie te optimaliseren door innovatieve en opkomende technologieën in te bedden in de Supply Chain processen. Naast Long Distance Cargo Drone Delivery voegt DroneQ Robotics nu nog een nieuwe innovatieve technologie toe in de zoektocht naar het optimaliseren van de supply chain.

DroneQ Robotics en Speeder Systems geloven in een wereld waarin slimme onbemande robottechnologie een belangrijke rol speelt in ons privé- en zakelijke leven en bijdraagt aan een efficiëntere wereld. DroneQ Robotics zet momenteel slimme onbemande robottechnologie-innovatie en -diensten in voor inbedding in operationele processen om klanten te helpen schadelijke emissies te verminderen, risico’s en kosten te verminderen en de efficiëntie en veiligheid te verbeteren.

DroneQ is de verantwoordelijke organisatie en autoriteit voor het testen, valideren, demonstreren en exploiteren van de onbemande schepen in Europa en daarbuiten. DroneQ zal Speeder Systems vertegenwoordigen als strategische partner binnen de huidige innovatieclusters.

 

Over DroneQ Robotics B.V.

DroneQ Robotics is een gedreven, wereldwijde next-generation Unmanned Robotics Systems Operator & Integrator gevestigd in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Het inbedden van onbemande roboticatechnologie in operationele processen, autonomie, kunstmatige intelligentie en data science zijn belangrijke factoren voor DroneQ Robotics operaties in de lucht, op het land, op het water en onder water!

DroneQ Robotics begrijpt de maritieme industrie en de standaarden waaraan onze klanten werken uitstekend. Tegelijkertijd richt DroneQ Robotics zich op innovatie en het vinden van efficiëntere alternatieven voor conventionele inspecties, surveys en onderhoudsoperaties en vrachtlevering.  DroneQ Robotics heeft een uitgebreid maritiem industrie netwerk en werkt samen met een reeks gespecialiseerde partners om complexe uitdagingen op tijd en binnen het budget aan te gaan.

Over Speeder Systems Ltd

Speeder Systems Ltd. is gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van Speeders die elektrische VTOL-technologie en vleugel in grondeffect gebruiken om de snelheid en het bereik voor maritieme lading te maximaliseren en tegelijkertijd de kosten en emissies te verminderen.

Het gepassioneerde kernteam werkt sinds 2010 aan de grondeffecttechnologie en sinds 2008 aan autonome luchtsystemen. Met een sterk netwerk in de maritieme en onbemande systeemindustrie brengen we het operationele inzicht samen met baanbrekende technologie om een revolutie teweeg te brengen in de maritieme logistiek voor een meer kosteneffectieve, snellere en schonere toekomst.

DroneQ Robotics en Speeder Systems hervormen maritieme vrachtvervoer zoals de wereld die kent!