WAAROM KIEZEN VOOR DRONEQ ROBOTICS?

DroneQ Robotics is een gedreven wereldwijd opererende next-generation Unmanned Robotics Systems Operator & Integrator gevestigd in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. DroneQ Robotics helpt om de belangrijkste havens in het Noordzeegebied en daarbuiten, de Offshore Energy en aanverwante industrieën klimaatneutraliteit te bereiken door onbemande robotica technologie te implementeren. 

DroneQ Robotics verankert innovatie en opkomende technologieën zoals Artificial Intelligence, Autonomy en Data Science in de DroneQ Robotics Services en operationele processen van klanten en partners.  Hiermee worden belangrijke processen zoals Asset Lifecycle Management processen en Logistieke Keten processen ondersteund.

DroneQ Robotics heeft zijn roots in de maritieme berging en in de offshore industrie. Projecten omvatten meer dan 23 jaar ervaring in survey, inspecties en installatie ondersteuning van olie- en gaswinningsinstallaties, FPSO’s, offshore windturbines en offshore sub stations, pijpleidingen en kabels en andere onderzeese installaties met behulp van onbemande robotica zoals ASV’s, ROV’s, AV’s en industriële drones.

DroneQ Robotics hervormt de aanpak van inspecties en Repair & Maintenance support zoals de industrie die kent! 

ANY JOB, ANYWHERE, ANYTIME!

DE VLOOT

Voor subsea inspectie en constructie werk gebruikt DroneQ Robotics meerdere types Inspection ROV’s en Work Class ROV’s en ASV‘s met hoge resolutie camera’s, sonar en LIDAR systemen en een verscheidenheid aan tools. Voor navigatie onderwater gebruikt DroneQ Robotics precisie onderwater plotting, tracking en positie bepaling systemen.

De DroneQ Robotics drone vloot bestaat uit gecertificeerde lange afstand vracht drones, snelle-interventie drones met optische en thermische camera’s, industriële inspectie drones die die bij vrijwel elk weertype kunnen vliegen. Deze drones kunnen voorzien worden van hoge-resolutie optische en thermische camera’s, lidar systemen, gaslek detectie systemen, cartografie systemen en specifieke maritieme toepassingen.

NORMEN EN STANDAARDEN

​DroneQ Robotics heeft normen en standaarden op het gebied van informatie beveiliging ISO 27002, Privacy ISO 27701, Risk Management ISO 31000 en kwaliteitsnormen ISO 9001 geïntegreerd in de bedrijfsvoering en dienstverlening. DroneQ Robotics heeft een HSEE policy en ziet er op toe dat deze in alle werkzaamheden strikt worden nageleefd. DRONEQ REMOTE OPERATIONS CENTER is op het gebied van processen en procedures ingericht zodat het voldoet aan de ISO norm 21384 voor Unmanned Aerial Systems Part 3: Operational Procedures!

Als Drone Operator voldoet DroneQ Robotics aan alle eisen van de Europese wet- en regelgeving in de Specific Category. DroneQ heeft ontheffingen voor onder andere Offshore, civiel- en militair gecontroleerd luchtruim bij vliegvelden, binnen 25 meter van aaneengesloten bebouwing, kunstwerken, industrie- en havengebieden en spoorwegen.

DRONEQ ROBOTICS, UW PARTNER

Het varen en vliegen met ASV’s, ROV’s en drones is zeker geen doel op zich. Het is een middel om díe informatie te verkrijgen en vast te leggen wat belangrijk is om inzicht en actionable informatie te verkrijgen in lijn met uw behoefte, eisen en wensen.

DroneQ Robotics heeft een projectmatige doch pragmatische aanpak, de bescherming van uw waardevolle data tijdens het verkrijgen, verwerken, vastleggen en delen van die data.

De kennis en begrip omtrent uw operationele processen en specifieke bedrijfsactiviteiten maakt DroneQ Robotics een betrouwbare en vertrouwde partner in uw dagelijkse uitdagingen!