WAAROM KIEZEN VOOR DRONEQ ROBOTICS?

DroneQ is een next-generation UNMANNED VEHICLE SYSTEM Operator & Integrator, waarbij operationele processen en autonomie belangrijke factoren zijn voor operaties in de lucht, op het land, op het water en onderwater! Activiteitengebieden zijn onder andere Unmanned Aerial Systems (Drones), Unmanned Surface Vessels (USV) en Remotely Operated Vehicles (ROV’s). Door inzet van onderwater robots en drones helpt DroneQ Robotics bedrijven en organisaties in de Offshore Energy, Haven & Industrie en Waterbouw bij het adresseren van maatregelen om het probleem van de schadelijke uitstoot te verminderen, de operationele kosten te verlagen en de efficiëntie en veiligheid te verhogen.

DroneQ heeft meer dan 20 jaar maritieme ervaring en heeft de roots in de offshore, civiele onder- en bovenwaterbouw en calamiteiten & incidenten response. Taken die uitgevoerd zijn omvatten onder andere drilling support, pijpleiding en kabel leggen ondersteuning, constructie en decommissie activiteiten en  inspecties van olie- en gaswinning installaties, pijpleidingen, kabels en surface- en andere subsea installaties met UAV’s en ROV’s (Remotely Operated Vehicles) of onderwater drones. DroneQ heeft daar wereldwijd kennis en ervaring opgebouwd in destructieve en non-destructieve inspecties, vastlegging en rapporteren op alle niveaus, van senior management tot technische stakeholders. Deze kennis en ervaring past DroneQ onder andere toe met de dienstverlening vanuit state-of-the-art DRONE COMMAND CENTERs van waaruit unmanned vehicle operaties gepland, gemanaged, uitgevoerd en geconsolideerd worden voor klanten om vracht te vervoeren, waardevolle data te verzamelen en deze data op een veilige manier met innovatieve technologieën en processen op te slaan, bewerken, analyseren en delen met klanten.

 

ASSET LIFECYCLE MANAGEMENT

De DroneQ UAV dienstverlening ondersteunt organisaties in alle facetten van hun bedrijfsprocessen, inclusief ASSET LIFECYCLE MANAGEMENT:

SITE SELECTIE

Gebruik van drones met lidar systemen voor het in kaart brengen van vegetatie, terrein en water voorzieningen.

PRE-BOUW MAPPING

2D Mapping en 3D modelling van terreinen voor hoogte verschillen, oppervlakte en inhoud metingen voorafgaande de bouw en installatie.

BOUW VOORTGANG MONITORING

Drone hoge resolutie luchtopnames voor het precisie monitoring van de bouw vorderingen voor het managen van de scope, tijdsschema’s en kosten van de bouw en installatie.

QUALITY ASSURANCE

Detail inspecties in hoge resolutie voorafgaande de koop om inzicht te krijgen van de algemene staat alvorens een bod uit te brengen of voor het valideren van de acceptatie criteria voorafgaande in-productie name.

ONDERHOUD INSPECTIES

Hoge resolutie detail inspecties in het kader van reguliere onderhoud inspecties, of inspecties na gebeurtenissen die invloed kunnen hebben op de algehele staat van de objecten, zoals extreem weer en andere gebeurtenissen.

DECOMMISSION

Drone luchtondersteuning voor het genereren van kaarten en modellen ter ondersteuning aan de planning van het uit productie nemen van een site.

DRONEQ FEITEN

DE VLOOT

De DroneQ vloot bestaat uit een combinatie van gecertificeerde lange afstand cargo drones, snelle-interventie drones met optische en thermische camera’s, enterprise drones die speciaal ontwikkeld zijn voor hoge-kwaliteit film- en foto reportages en industriële drones die bij vrijwel elk weertype kunnen vliegen en immuun zijn voor interferentie van magnetische velden. Deze drones kunnen voorzien worden van hoge-resolutie optische en thermische camera’s, lidar systemen, cartografie systemen en specifieke landbouw toepassingen. DroneQ bezit eveneens geavanceerde onderwaterdrones (ROV’s) voor subsea services.

DATA BESCHERMING

DroneQ heeft meer dan 20 jaar ervaring in alle facetten van Data- en Informatie Beveiliging. In het huidige tijdperk van steeds strenger wordende wet- en regelgeving zoals de AVG (GDPR) en de toenemende cybercrime zijn maatregelen ter voorkomen van data lekken cruciaal. DroneQ past deze expertise en ervaring toe om enerzijds de data tussen drone en controlers te versleutelen, en anderzijds het verzamelen, opslaan, verwerken en delen van data tussen DroneQ en de klant maximaal te beschermen. Aspecten als data integriteit, beschikbaarheid en vertrouwelijkheid worden nauwlettend bewaakt.

SAMENWERKING

DroneQ Drone Command Center voorziet in een Social Collaboration platform wat een security digitaal platform is voor het efficiënt samenwerken van interne teams, samenwerken met externe klanten, het op een veilige en laagdrempelige manier uitwisselen van data  conform de beleidsregels die daarvoor vastgesteld en geïmplementeerd zijn. Het platform wordt ondersteund door Artificial Intelligence en Advanced Machine Learning die de samenwerking innovatief en bijzonder efficiënt maakt en de data op een innovatieve manier verrijkt. DroneQ werkt via dit platform samen met experts van klanten ter analyse en classificatie van de inspectie uitkomsten en rapporten en beelden van drone en ROV inspecties worden via dit platform voor onze klanten ontsloten.

VOLLEDIG GECERTIFICEERD

​DroneQ voldoet aan alle wet- en regelgeving en vliegt onder de wettelijk voorgeschreven ROC # 134/2021 v1. DroneQ heeft ontheffingen voor onder andere Offshore, civiel- en militair gecontroleerd luchtruim bij vliegvelden, binnen 25 meter van aaneengesloten bebouwing, kunstwerken, industrie- en havengebieden en spoorwegen. Alle DroneQ piloten zijn door de overheid geaccrediteerde Flight Instructors.  De drones staan ingeschreven in het luchtvaartregister en zijn verzekerd voor derden-aansprakelijkheid tot een bedrag van € 2.500.000,-. KWALITEIT HEEFT DE VOLLE AANDACHT!

Droneq DRONE COMMAND CENTER is op het gebied van processen en procedures ingericht zodat het kan voldoen aan de nieuwe ISO norm 21384 voor Unmanned Aerial Systems Part 3: Operational Procedures!

MEMBERSHIPS

​DroneQ Robotics is een betrokken organisatie en is actief lid van een aantal relevante branche organisaties op die gebieden waar DroneQ actief is. Binnen deze organisaties is DroneQ betrokken en levert toegevoegde waarde daar waar nodig en mogelijk. DroneQ is aangesloten bij de diverse toonaangevende energie branche verenigingen, innovatie en test organisaties en maritieme organisaties.

Door het actief participeren in de verschillende werkgroepen en actief delen van kennis binnen deze branche organisaties verkrijgt DroneQ ook de relevantie informatie om de kennis en expertise op deze gebieden substantieel te vergroten.

DRONEQ, UW PARTNER

Het vliegen met drones  en ROVs is zeker geen doel op zich. Het is een middel om díe informatie te verkrijgen en vast te leggen wat belangrijk is om inzicht en actionable informatie te verkrijgen in lijn met uw behoefte, eisen en wensen. De projectmatige doch pragmatische aanpak, de bescherming van uw waardevolle data tijdens het verkrijgen, vastleggen en delen van die data en de kennis en begrip omtrent uw operationele processen en specifieke bedrijfsactiviteiten maakt DroneQ een betrouwbare en vertrouwde partner in uw dagelijkse uitdagingen!

BUSINESS PARTNERS

DRONEQ ROBOTICS

Weikamperweg 120
7351 TH Hoenderloo
Netherlands
Tel. +31 88 64 65 000
info@droneq.nl

DRONEQ ROBOTICS Ltd.

KEYWORTH

22 Nottingham Road
Keyworth, Nottinghamshire
NG12 5FD 

United Kingdom

MARITIME DRONE COMMAND CENTER

DEN HELDER

Willemsoord 51
1781 AS  Den Helder  (NH)

 Netherlands

DRONEPORT EEMSHAVEN

EEMSHAVEN

Schildweg 16
9979 XR Eemshaven

Netherlands