ADVANCED DIGITAL INTEGRITY SOLUTIONS

DroneQ Robotics is een gedreven wereldwijd opererende next-generation Unmanned Robotics Systems Operator & Integrator gevestigd in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. DroneQ Robotics helpt Industrie, Havens en de Offshore Energy om klimaatneutraliteit te bereiken door onbemande robotica technologie en services te implementeren. 

DroneQ Robotics heeft zijn roots in de maritieme berging en in de offshore industrie. Projecten omvatten meer dan 23 jaar ervaring in survey, inspecties en installatie ondersteuning van olie- en gaswinningsinstallaties, FPSO’s, offshore windturbines en offshore sub stations, pijpleidingen en kabels en andere onderzeese installaties met behulp van onbemande robotica zoals ASVs, ROVs, UAVs en industriële drones.

Advanced Digital Integrity Solutions (ADIS) is ontwikkeld voor Industrie, Havens en Offshore. Deze bestaat uit de Multi Technology Approach van Advanced Autonomous Vessels (ASV), Remotely Operated Vehicles (ROV) en drones. AI, objectherkenning, Data Science, Data Analytics en doorontwikkelde processen en procedures zijn belangrijke middelen die ADIS ondersteunen. Hiermee worden belangrijke processen zoals Asset Lifecycle Management processen en Logistieke Keten processen ondersteund.

Naast het terugdringen van schadelijke emissies en kosten , zijn de belangrijkste doelstellingen van het digitaliseren van Asset Integrity Management het verminderen van menselijke tussenkomst voor dure besluitvorming, het minimaliseren van menselijke interacties op het gebied van kritieke activiteiten en het realiseren van een grotere betrouwbaarheid van assets door het gebruik van geavanceerde automatisering, simulaties en continue toegang tot real-time data.

ADIS hervormt de aanpak van Surveys, Inspecties en Repair & Maintenance Support zoals de industrie die kent, door de mogelijkheid te bieden om efficiënt en effectief de integriteit van uw assets digitaal te kunnen managen! 

ANY JOB, ANYWHERE, ANYTIME!

ROBOTICS

Voor subsea inspectie en constructie werk gebruikt DroneQ Robotics meerdere types Autonomous Surface Vessels, Inspection ROV’s en Work Class ROV’s met hoge resolutie camera’s, plaatsbepaling systemen, sonar en LIDAR systemen en een verscheidenheid aan tools.

De DroneQ Robotics drone vloot bestaat uit gecertificeerde industriële inspectie drones, snelle-interventie drones die bij vrijwel elk weertype kunnen vliegen, gespecialiseerde lange afstand vracht drones. Deze drones kunnen voorzien worden van hoge-resolutie optische en thermische camera’s, lidar systemen, gaslek detectie systemen, cartografie systemen en specifieke maritieme toepassingen.

NORMEN EN STANDAARDEN

​DroneQ Robotics heeft normen en standaarden op het gebied van informatie beveiliging ISO 27002, Privacy ISO 27701, Risk Management ISO 31000 en kwaliteitsnormen ISO 9001 geïntegreerd in de bedrijfsvoering en dienstverlening. DRONEQ REMOTE OPERATIONS CENTER is op het gebied van processen en procedures ingericht zodat het voldoet aan de ISO norm 21384 voor Unmanned Aerial Systems Part 3: Operational Procedures!

Als Unmanned Systems Operator voldoet DroneQ Robotics aan alle eisen van de Europese wet- en regelgeving in de Specific Category. DroneQ heeft ontheffingen voor onder andere BVLOS, Offshore, civiel- en militair gecontroleerd luchtruim bij vliegvelden, binnen 25 meter van aaneengesloten bebouwing, kunstwerken, industrie- en havengebieden en spoorwegen.

UW PARTNER

Het varen en vliegen met onbemande systemen is zeker geen doel op zich. Het is een middel om díe informatie te verkrijgen en vast te leggen wat belangrijk is om inzicht en actionable data te verkrijgen in lijn met uw behoefte, eisen en wensen.

DroneQ Robotics heeft een projectmatige doch pragmatische aanpak, de bescherming van uw waardevolle data tijdens het verkrijgen, verwerken, vastleggen en delen van die data.

De kennis en begrip omtrent uw operationele processen en specifieke bedrijfsactiviteiten maakt DroneQ Robotics een betrouwbare en vertrouwde partner in uw dagelijkse uitdagingen!

VIDEO IMPRESSION

 

Watch a short video of DroneQ Robotics : Autonomous Asset Integrity Management for Ports