WAAROM KIEZEN VOOR DRONEQ ROBOTICS?

DroneQ Robotics is een gedreven wereldwijd opererende next-generation Unmanned Robotics Systems Operator & Integrator gevestigd in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. DroneQ Robotics helpt om de belangrijkste havens in het Noordzeegebied en daarbuiten, de Offshore Energy en aanverwante industrieën klimaatneutraliteit te bereiken door onbemande robotica technologie te implementeren. 

DroneQ Robotics verankert innovatie en opkomende technologieën zoals Artificial Intelligence, Autonomy en Data Science in de DroneQ Robotics Services en operationele processen van klanten en partners.  Hiermee worden belangrijke processen zoals Asset Lifecycle Management processen en Logistieke Keten processen ondersteund.

DroneQ Robotics heeft zijn roots in de maritieme berging en in de offshore industrie. Projecten omvatten meer dan 23 jaar ervaring in survey, inspecties en installatie ondersteuning van olie- en gaswinningsinstallaties, FPSO’s, offshore windturbines en offshore sub stations, pijpleidingen en kabels en andere onderzeese installaties met behulp van onbemande robotica zoals ROV’s, USV, UAV’s en industriële drones.

DroneQ Robotics hervormt de aanpak van inspecties en Repair & Maintenance support zoals de industrie die kent! ANY JOB, ANYWHERE, ANYTIME!

ASSET LIFECYCLE MANAGEMENT

De DroneQ UAV dienstverlening ondersteunt organisaties in alle facetten van hun bedrijfsprocessen, inclusief ASSET LIFECYCLE MANAGEMENT:

SITE SELECTIE

Gebruik van ROV’s en drones met profiling sonar en lidar systemen voor het in kaart brengen van de bodem gesteldheid.

PRE-BOUW MAPPING

2D Mapping en 3D modelling van gebieden voor hoogte verschillen, oppervlakte en inhoud metingen voorafgaande de bouw en installatie.

BOUW VOORTGANG MONITORING

Hoge resolutie opnames voor de precisie monitoring van de bouwvorderingen voor het managen van de scope, tijdsschema’s en kosten van de bouw en installatie.

QUALITY ASSURANCE

Detail inspecties in hoge resolutie voorafgaande de koop om inzicht te krijgen van de algemene staat alvorens een bod uit te brengen of voor het valideren van de acceptatie criteria voorafgaande in-productie name.

ONDERHOUD INSPECTIES

Hoge resolutie detail inspecties in het kader van reguliere onderhoud inspecties, of inspecties na gebeurtenissen die invloed kunnen hebben op de algehele staat van de objecten, zoals extreem weer en andere gebeurtenissen.

DECOMMISSION

Robotics ondersteuning voor het genereren van kaarten en modellen ter ondersteuning aan de planning van het uit productie nemen van een site.

ANY JOB, ANYWHERE, ANYTIME!

DE VLOOT

Voor subsea inspectie en constructie werk gebruikt DroneQ Robotics meerdere types Inspection ROV’s en Work Class ROV’s en USV‘s met hoge resolutie camera’s en sonar systemen en een verscheidenheid aan tools. Voor navigatie onderwater gebruikt DroneQ Robotics precisie onderwater plotting, tracking en positie bepaling systemen.

De DroneQ Robotics drone vloot bestaat uit gecertificeerde lange afstand vracht drones, snelle-interventie drones met optische en thermische camera’s, industriële inspectie drones die die bij vrijwel elk weertype kunnen vliegen. Deze drones kunnen voorzien worden van hoge-resolutie optische en thermische camera’s, lidar systemen, gaslek detectie systemen, cartografie systemen en specifieke maritieme toepassingen.

DroneQ Robotics past innovatieve opkomende technologieën toe zoals AI en Data Science om te werken naar Remote en Autonome Robotics Operaties!

NORMEN EN STANDAARDEN

​DroneQ Robotics heeft normen en standaarden op het gebied van informatie beveiliging ISO 27002, Privacy ISO 27701, Risk Management ISO 31000 en kwaliteitsnormen ISO 9001 geïntegreerd in de bedrijfsvoering en dienstverlening. DroneQ Robotics heeft een HSEE policy en ziet er op toe dat deze in alle werkzaamheden strikt worden nageleefd.

Als Drone Operator voldoet DroneQ Robotics aan alle eisen van de Europese wet- en regelgeving in de Specific Category. DroneQ heeft ontheffingen voor onder andere Offshore, civiel- en militair gecontroleerd luchtruim bij vliegvelden, binnen 25 meter van aaneengesloten bebouwing, kunstwerken, industrie- en havengebieden en spoorwegen.

DRONEQ ROBOTICS OPERATIONS CENTER is op het gebied van processen en procedures ingericht zodat het voldoet aan de ISO norm 21384 voor Unmanned Aerial Systems Part 3: Operational Procedures!

DRONEQ, UW PARTNER

Het vliegen met ROV’s, USV’s en drones is zeker geen doel op zich. Het is een middel om díe informatie te verkrijgen en vast te leggen wat belangrijk is om inzicht en actionable informatie te verkrijgen in lijn met uw behoefte, eisen en wensen.

DroneQ Robotics heeft een projectmatige doch pragmatische aanpak, de bescherming van uw waardevolle data tijdens het verkrijgen, verwerken, vastleggen en delen van die data.

De kennis en begrip omtrent uw operationele processen en specifieke bedrijfsactiviteiten maakt DroneQ Robotics een betrouwbare en vertrouwde partner in uw dagelijkse uitdagingen!