DroneQ is deelnemer NNOW

Ter versterking van de participatie in de ondernemingssamenwerking in de regio Noord Nederland is DroneQ Aerial Services deelnemer geworden van de NNOW: Northern Netherlands Offshore Wind.

De NNOW groep is opgericht in 2010 met als doel; “het bedrijfsleven in Noord-Nederland dat actief is in de Offshore wind industrie, ofwel plannen heeft in deze richting, te ondersteunen in haar ambities door gezamenlijk als bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid de krachten te bundelen.”

DroneQ zal de activiteiten en project met betrekking tot de NNOW activiteiten voornamelijk vanuit het Maritime Drone Center Den Helder uitvoeren. DroneQ heeft een Maritime Drone Center (MDC) in Den Helder opgezet. Het MDC is de basis voor DroneQ Maritime Aerial Services welke zich richt op maritieme drone operaties, het ontwikkelen van civiele maritieme drones en de ontwikkeling van de regio op het gebied van ondersteunende diensten met behulp van drones. De drone operaties omvatten industriële inspecties, thermische en video inspecties, maritime disaster en calamiteit aerial support, milieu monitoring, gas detectie, surveying en mapping en cinematografie op het gebied van de offshore industrie, wind- en zonne-energie, telecom en natuurbeheer. Met het lidmaatschap van NNOW kunnen we onze expertise binnen de branchevereniging naar een bredere toepassing brengen.

Meer info: https://www.nnow.nl/