MARITIEME WATERSTOF DRONES

 

Het Koreaanse bedrijf Doosan Mobility Innovation (DMI) en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (ONHN) hebben een partnerschap gesloten voor onderzoek, ontwikkeling en innovatie van maritieme drones, voorzien van een waterstof brandstofcel, ontwikkeld door Doosan Mobility Innovation.

DMI zal zijn brandstofcel maritieme drones beschikbaar stellen voor tests en demonstratievluchten om maritieme en offshore toepassingen te valideren en te verkennen. De pilots worden gefaciliteerd door METIP, het Maritime Emerging Technology Innovation Programma. METIP is mogelijk gemaakt door de Regio deal Maritieme Cluster Kop van Noord-Holland. Met deze Regio Deal werken het Rijk, provincie Noord-Holland, gemeente Den Helder, het samenwerkingsverband De Kop Werkt! en andere (publieke en private) partners aan een integrale aanpak om het leef-, woon- en werkklimaat in de Kop van Noord-Holland te versterken.

METIP partner DroneQ Aerial Services, is de drone operator die deelneemt aan de exploitatie van de Doosan brandstofcel drones en de uitvoering van de verschillende Europese droneprojecten. John Troch, medeoprichter van DroneQ: ”De Doosan waterstof brandstofcel drones hebben een vliegduur van 2 uur en zijn bestand tegen slechte weersomstandigheden, wat ze uitermate geschikt maakt voor complexe maritieme toepassingen”.