OPZET

Droneport Eemshaven zal naar een onafhankelijk en open access model worden ingericht, waarbij er ruimte is voor start-ups and scale-ups die zich richten op toepasbare onbemande robot technologie, sensors, autonomie en kunstmatige intelligentie.

Belangrijk is het stimuleren van kennis- en talent economie, innovatie en vestigingsklimaat ten aanzien van unmanned technology in de regio. Aansluiten op bestaande en nieuwe initiatieven, het bedrijfsleven en onderwijs zijn belangrijke doelstellingen, zodanig dat er synergie en benefits gaan ontstaan welke bij voorkeur ten goede komt aan de regio.

Samenwerking met andere initiatieven en/of andere regio’s welke voordelen opleveren voor de regio behoren tot de ambities en worden actief gestimuleerd.

Droneport Eemshaven zal gevestigd worden op de Heliport Eemshaven met drone test activiteiten, opleidingen en drone operaties ten behoeve van lokale industrie en onshore- en offshore energie.

DroneQ Aerial Services zal als operator een regierol vervullen bij de opzet, bouw en operations van het Droneport Eemshaven en borgen dat er veilige en constructieve drone activiteiten worden ontwikkeld en uitgevoerd.

MISSIE

Uitgroeien en (h)erkent worden als innovatie centrum voor toepasbare unmanned vehicle technologie voor industrie en Offshore Renewable Energy.

DroneQ Aerial Services brengt de hoogstaande kennis, ruime ervaring en een uitgebreid netwerk op alle relevante expertise gebieden van toepasbare onbemande robotica, sensor technologie, autonomie en kunstmatige intelligentie samen in activiteiten die ontplooid zullen worden in de Droneport Eemshaven welke zich kenmerkt door het operationele innovatieve karakter.

Eemshaven ligt aan de poort van het Waddengebied en de Noordzee en speelt een grote rol op het gebied van de energie productie voor Nederland en de ontwikkeling, bouw en onderhoud van windparken op zee.

Droneport Eemshaven zal een ondersteunende rol invullen met innovatieve toepassingen van onbemande technologie voor deze belangrijke rol welke Eemshaven vervult voor de energie sector.

 

 

DOEL

Droneport Eemshaven activiteiten richten zich op het ondersteunen van de regionale activiteiten, alsmede samenwerkingsverbanden met activiteiten buiten de regio.

Onshore & Offshore Energy

 • Oil & Gas
 • Wind
 • Solar
 • Waterstof

Lokale bedrijven en organisaties

 • Logistiek
 • Industrie
 • Haven
 • Waterschap
 • Etc.

Hulpdiensten

 • Politie en brandweer
 • KNRM
 • Reddingsbrigade

 

OPERATIONELE VLUCHTEN

DEVELOPMENT & TESTVLUCHTEN

TRAINING & EDUCATION

INITIATIEFNEMERS EN PARTNERS

Het initiatief voor DronePort Eemshaven werd genomen door het Offshore Wind Innovation Centre (OWIC), Groningen Seaports, Ems Maritime Offshore BV / Heliport Eemshaven en DroneQ Aerial Services.

In het plan voor de ontwikkeling van de DronePort Eemshaven is een regierol weggelegd voor DroneQ. Dit bedrijf demonstreerde vorig jaar een offshore drone delivery in de haven van Rotterdam en een reddingsmissie op Texel. Softwareontwikkelaar en consultancybureau AirHub neemt de regeltechnische aspecten voor hun rekening, alsook de implementatie van het Drone Operation Management System. Phoenix-Wings – gespecialiseerd in cargo drones – is betrokken als technologie partner voor drone deliveries op de langere afstanden.

DroneQ en Phoenix-Wings hebben een strategische partnership gesloten en richten zich op het doorontwikkelen van lange afstand heavy cargo drone delivery technologieën op het gebied van drones, cargo technologieën, autonomie, automated landing systems en connectiviteit voor drone delivery op het land en ten behoeve van Offshore Energy. Testvluchten en commerciële vluchten zullen vanaf Droneport Eemshaven uitgevoerd worden om op een innovatieve manier goederen zoals medicijnen, reserve onderdelen, documenten, lading monsters en andere high priority, high value goederen te vervoeren.

INFORMATIE OVER DRONEPORT EEMSHAVEN

Heeft u vragen over het initiatief Droneport Eemshaven? Maak dan gebruik van het contact formulier dan nemen wij zo spoedig contact met u op en doen wij ons best u zo goed mogelijk van dienst te zijn!

DroneQ Team Droneport Eemshaven.

DRONEQ AERIAL SERVICES

Weikamperweg 120
7351 TH Hoenderloo
Netherlands
Tel. +31 88 64 65 000
info@droneq.nl

MARITIME DRONE COMMAND CENTER

DEN HELDER

Loopuytpark 18
1787 AE  Julianadorp (NH)

 Netherlands

DRONEQ DRONE COMMAND CENTER

ENSCHEDE

p/a Technology Base
Vliegveldstraat 100 – B519
7524 PK Enschede

Netherlands

DRONEPORT EEMSHAVEN

EEMSHAVEN

p/a Heliport Eemshaven
Borkumkade 5a
9979 XJ Eemshaven

Netherlands